View Tok Evin Aç Kedileri in a larger map

Monday, February 21, 2011

Çiya Sofrası

Çiya Kadıköy'de üzerine çok şey yazılıp çizilmiş, eskiden esnaf lokantası tadında olduğunu düşündüğüm ünlü bir yer. Ünü artık ülke dışına da taşmış bir çok yabancı yayında İstanbul'a gdien turistlerin bile görmesi gereken yerler arasına eklenmiş.

İnternetten çokça bilgi edinebileceğiniz bu yer üstüne farklı bir şey söylemek ne yazık ki mümkün değil. Bilmeyenler için Çiyaya kısaca yemek cenneti demekte bir sakınca görmüyorum. Akdeniz ve Güneydoğu mutfağının hatta daha da geniş bir coğrafyada yapılan yemeklerin bir çoğunu elinizin altında sayılabilecek bu mekanda bulabilirsiniz. Çeşitlilik söz konusu olduğunda Çiya'nın üstüne yok denebilir. Damak tadınıza göre o an canınız ne çekmişse ya da farklı bir arayışa girdiğinizde Çiya'da kendinize uygun harika bir seçenek bulmanız garanti.



Mekandaki ilk yemeğimde her ilk giden gibi seçimde zorlanıp bir bilene danıştım ve sonuçta Oruk kebabı ile Antep Fıstıklı kebabı tatma fırsatı buldum. Kebapların lezzetli olmaları bir yana farklı tadları çokça övülen bu yerle ilgili henüz yeni olan düşüncelerimi olgunlaştırmaya yetti diyebilirim. Oruk kebabı içerisinde bulunan nane ve sarımsakla, eti her çiğneyişinizde damağınızda değişik bir tad bırakıyor. Izgara da değil de fırında pişmiş olması da Oruk'a ayrı bir hava katmış. Antep fıstıklı kebap ise belki ete ceviz kadar yakışmadığını ya da kebaba bir şey katmadığını düşündüğümden olsa gerek sadece güzeldi diyorum.

Kadıköy'de çarşı içerisinde mevkilenmiş Çiya'ya ulaşım kolay. Avrupa tarafından vapurla geleceklerin iskeleden kendi ayakları üzerindeki seyahatleri en fazla on dakika sürüyor. İlk girdiğinizde şu anki haliyle iyi bir restorandan öte esnaf lokantasının bir üst seviyesini andıran Çiya aslında birbirine komşu üç farklı yerden oluşuyor. Benim gittiğim yer Çiya Sofrası diye geçiyor ve diğer yemekler için sanırım bu yerlerden birini seçmeniz gerekiyor.

Teknoloji sitelerinde çokça yapılan fiyat/performans değerlendirmesinde ise Çiya sınıfta kalıyor. Porsiyonların yetersiz olduğunu düşündüğüm kebap fiyatları 20 lira seviyelerinde geziyor. "Lüks kebapçı" konseptinde bir yer olmadığından ve servis kalitesinden pek de memnun kalmadığımdan bu fiyatlar Kadıköy gibi bir yerde çok yüksek kalıyor.

Sonuç itibariyle, eksilerini görmezden geldiğinizde sırf farklı lezzetler için bile bu mekana gitmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Adres:
Çiya Kebap
Caferağa Mah. Güneşlibahçe Sk. 48/B Kadıköy - İstanbul
Tel: (216) 336 30 13 - Faks: (216) 349 19 02
e-posta: info@ciya.com.tr
http://www.ciya.com.tr

Servis: 7
Lezzet: 9
Fiyat: 5


View Larger Map

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.